Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.
Projektassistenter för fältprovtagning och laboratorieanalyser av ålgräs
Arbetsuppgifter
Institutionen för marina vetenskaper söker två projektassistenter för fältprovtagning och laboratorieanalyser under 2023 inom flera olika forskningsprojekt som rör övervakning, restaurering och förvaltning av grunda kustmiljöer med fokus på ålgräs inom forskningsprogrammet Zorro (se http://www.gu.se/forskning/zorro för detaljer).
Huvuddelen av arbetet ligger under sommaren, främst juli och augusti när projektassistenterna förväntas arbeta heltid. I fältarbetet ingår bl.a. provtagning med dropp-video och sonar från båt, provtagning med snorkling av vegetation, bottenfauna och sediment, samt utsättning, rengöring och avläsning av olika mätinstrument. Arbetet utgår från Göteborg, men kan under kortare perioder behöva utföras vid Kristinebergs Center, Tjärnö marinbiologiska laboratorium samt i södra Sverige. Under dessa perioder bekostas boendekostnaden av projektet. Under hösten består arbetet av kontors- och laboratoriearbete i mindre omfattning, bl.a. sammanställning av data och analys av sedimentprover och insamlat biologiskt material.
Kvalifikationer
Efterfrågade kvalifikationer skiljer sig något mellan de två anställningarna. För den ena anställningen söker vi en person med dokumenterat goda erfarenheter av att självständigt organisera och bedriva fältprovtagning av vegetation med dropp-video och sonar från båt. Dokumenterat god vana att köra mindre motorbåt, samt att köra och sjösätta båt med trailer är ett krav för denna anställning. Erfarenheter av provtagning med snorkling är meriterande. För den andra anställningen söker vi en person med dokumenterat god vana att arbeta med snorkling ned till 3 m djup och erfarenhet av att ta prover av vegetation och sediment under vatten. Goda kunskaper och erfarenhet av analys av infauna och epifauna under stereolupp, analys av sediment (kornstorlek, organisk halt, C, N) och vattenprover (TSS, turbiditet, Chl-a), hantering av olika mätinstrument och analys av data (t.ex. ljus- och turbiditets-loggers) är meriterande för båda anställningarna.
Anställning
Anställningsform: Timanställning under perioden juni-december 2022
Omfattning: Minst 320 timmar (upp till 480 timmar)
Placering: Institutionen för marina vetenskaper, Göteborgs universitet
Tillträde: Enligt överenskommelse
Kontaktuppgifter för anställningen
Per Moksnes
e-mail: per.moksnes@marine.gu.se
Mobil: 0732-576224
Eduardo Infantes
e-mail: eduardo.infantes@bioenv.gu.se
Mobil: 07662-29567
Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande
Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.
Ansökan ska vara inkommen senast: 2023-05-31
Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.
Universitetet tillämpar individuell lönesättning.
Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.